5 Aralık 2013 Perşembe

SEVGİ KRALİÇESİ/KRISTIEN AERTSSEN


Gönderen: 2 Balık 1 Kedi





Annesiyle oynamaya meraklı tatlı mı tatlı bir prenses var bu kez başrolde. Ama annesinin işleri başından aşmış, çünkü o bir kraliçe. Kendisinden birazcık sevgi isteyen yavrusuna uçağını alıp “Sevgi Kraliçesi”ni aramasını söylüyor bir gün. Minik prenses de yollara düşüp bir dolu macerada farklı kraliçelerle tanışıyor. Pasta kraliçesi ile birlikte pasta yapıyorlar. Kediler Kraliçesi,  kaybolmuş kedileri toplayıp kendilerini yalnız hisseden çocuklara hediye ettiğini söylüyor. Oyuncaklar Kraliçesinin evinde bir dolu güzel oyuncak ile birlikte oynuyorlar. Çiçekler Kraliçesinin bahçesindeki çiçeklerle vakit geçiriyorlar. Gece Kraliçesinin masallarını dinlerken aklına annesi geliyor. Tam da o sırada yeni bir gün doğmak üzere. Eve döndüğünde bir süredir aradığı kişiyle Sevgi Kraliçesi ile karşılaşıyor :)
Kitabın arka kapağında yazan bilgiye göre Belçikalı illüstratör ve yazar Kristien Aertssen, bu sıcacık eğlenceli kitabı evlat edindiği kızı için yazmış.
İlk sayfada yavrusuna vakit ayırmayan ve hep meşgul olan anne kraliçeye biraz gıcık olsak da ilerleyen sayfalarda, prensesin maceralarının hemen altında annenin yavrusunu nasıl da özlediğini görüyoruz. Bu bilgiler bize anne ile empati yapmamızı sağlıyor.
Öyküdeki minik ayrıntıları da sana bıraktım sevgili okur; bu kısacık öyküde keşfedecek daha bir sürü güzellik var.
*Bizim Kedi Kraliçemiz de sizin için poz verdi :)

Sevgi Kraliçesi
Özgün Adı: La reine des bisous
Yazan ve Resimleyen: Kristien Aertssen
Çeviren: Aslı Motchane
Yaş grubu: 3+
Kır Çiçeği Yayınları, 2012, sert kapak, 36 sayfa

Hiç yorum yok:

HANGİ KİTABI ARAMIŞTINIZ?